ندای هرمزگان – مرضیه دشتی
استاندارهرمزگان در نشست ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا گفت: در ستاد کرونای ملی و استانی یکسری بحث ها مطرح شد که گزارش یکپارچه در سطح همه استان های کشور و شرایط کشورهای خارجی و مقایسه آن با داخل و روند نوسانات افزایش و کاهش ویروس کرونا در همه استان های کشور و شهرهای مختلف بررسی شد.
فریدون همتی اظهارداشت: خوشبختانه در هرمزگان در ماه های گذشته به دلیل همکاری خوب مردم و توجه خوبی که مردم این استان نسبت به دستورالعمل ها داشتند و تلاش های اعضای ستاد، همه با هم شرایط خوبی را توانسته ایم مدیریت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: میزان بیماری و مرگ و میرها را توانستیم کاهش دهیم اما متاسفانه طی دوهفته گذشته شرایط در حال تغییر می باشد، به گونه ای که مراجعان سرپایی و بستری و فوتی ها رو به افزایش است.
عالی ترین مقام اجرایی استان عنوان کرد: این آمارها نسبت به هفته گذشته تقریبا افزایشی و حدود 3ونیم برابر بوده، ولی در هفته گذشته 4فوتی داشتیم اما در هفته گذشته این تعداد به 10نفر رسیده است.
استاندارهرمزگان بیان داشت: همه این موارد این پیام را
می دهد که به دلیل کاهش حساسیت ها و به دلیل برگزاری مراسم های مختلف و رعایت نکردن دستورالعمل های بهداشتی بیماری دوباره توسعه پیدا می کند و به تعداد هر یک نفر می تواند به چندین نفر دیگر بیماری را منتقل
کند.
همتی ادامه داد: ابتدا باید تذکری به دستگاه های اجرایی و نهادها و سازمان ها بدهم که خیلی از مراسم هایی که برگزار می شود ضرورتی ندارد و بنابراین الگوی مردم هستیم.
نماینده عالی دولت در هرمزگان یادآورشد: وقتی مردم میبینند که یک دستگاه دولتی و نهادها و سازمان ها برنامه مفصل و مرتبی برگزار می کنند دیگر به توصیه های ما توجهی نخواهند کرد.
همتی اضافه کرد: از مردم روستاها و شهرها در خواست می کنم از برگزاری هرگونه مراسم عزا و عروسی به طور جدی پرهیز کنند.
وی بیان کرد: اکنون در ماه رجب قرار داریم و ماه های شعبان و رمضان و اعیاد دیگر از قبیل انتخابات شوراها و ریاست جمهوری را در پیش رو داریم اینها ما را نگرن می کند که شرایط سختی را بگذرانیم.
استاندار هرمزگان گفت: در دوره کرونا اتفاق خوبی که افتاد این بود که به دلیل اینکه مراسم های جمعی برگزار نشد، بسیاری از جوانان با هزینه کم ازدواج کردند و تشکیل زندگی دادند و درصد ازدواج نسبت به سال های گذشته افزایش پیدا کرد.
به گفته همتی، بسیاری از افرادی که فوت کردند در این مجالس عزا و عروسی و دورهمی ها حضور داشتند که خیلی خطرناک هم است.
وی افزود: در ماه های پایانی سال قرار داریم و مردم می خواهند خرید کنند و ما از خانواده ها انتظار داریم وقتی که مشاهده می کنید پاساژ و یا مغازه ای شلوغ است خودتان وارد آن محیط نشوید.
رییس ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا در هرمزگان اظهارداشت: برای ترددهای شبانه در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا مصوب شد که از ساعت 21 به 22 تغییر داده شد و تا 3بامداد با همکاری نیروی انتظامی با قدرت پیگیری می شود و اگر تخلفی هم مشاهده شد برخورد قانونی صورت می گیرد.
همتی بیان داشت: در مبادی ورودی در استان اکیپ ها مستقر هستند و دامنه تست ها در حال افزایش است و در این دوهفته اخیر در بنادر و اسکله ها تست ها با هزینه خود افراد انجام می شود.
وی خاطرنشان کرد: در اسکله شهید حقانی بندرعباس که حدود 3هزار نفر گردشگر عبور کرده بودند موفق شدیم 8نفر و همچنین در بندر پهل هم 2نفر بیمار مثبت کرونا پیدا کنیم که از تردد آنها در سفر به جزیره ها جلوگیری شد.
استاندارهرمزگان اذعان داشت: افرادی هم که قصد سفر به هرمزگان را دارند با انجام تست یا در دست داشتن جواب تست های منفی می توانند به استان سفر کنند.
وی ادامه داد: تلاش می کنیم که کسب و کارها هم در ابن اوضاع اقتصادی با مشکل مواجه نشوند اما افرادی می توانند وارد استان شوند که تست آنها منفی باشد.
همتی ابرازداشت: ورودی از پروازهای خارجی به داخل بندرعباس به شدت کنترل می کنیم و ورودی های هوایی و زمینی از سمت استان خوزستان هم در حال تشدید کنترل ها هستیم.
استاندارهرمزگان یادآورشد: به دلیل اینکه استان خوزستان در شرایط قرمز قرار گرفته و از سویی دیگر هم رفت و آمد زیادی با استان هرمزگان دارند مصوب شد که ورود هر مسافر از طریق هوایی و زمینی باید تست کرونا گرفته شود.
همتی اضافه کرد: در صورتی که تست های افراد مثبت باشد با هزینه خود آن ها در قرنطینه قرار می گیرند.
وی گفت: طبق آخرین گزارشی که دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اعلام کرده، اطمینان خاطر دادند برای اینکه ویروس جهش یافته کرونای انگلیسی که هم شدت ابتلا و مرگ و میر بالایی دارد همه ورودی های خارجی و داخلی دارد کنترل می شود.
استاندارهرمزگان بیان داشت: مبادی ورودی و خروجی شهر بستک را به دلیل آمارهای افزایشی بیماری کرونا به مدت یک هفته قرنطینه می شود.
همتی اظهارداشت: تلاش می کنیم که در گام اول پزشکان و پرستارانی که در مواجه با این ویروس خطرناک هستند واکسینه و ایمن سازی شوند تا بتوانند خدمات بیشتر و بهتری را ارائه کنند.
اعلام وضعیت هشدار در روستای طاشکوییه حاجیآباد
پس از شناسایی دوازده فرد مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در روستای طاشکوئیه حاجی آباد، بخشدار مرکزی شهرستان به اتفاق معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان با حضور در این روستا، با اعضای شورا، دهیار و فرمانده بسیج روستا دیدار کردند و ستاد کرونای شهرستان نیز با فوریت و به منظور مداخله جهت کنترل بیماری در این روستا، تشکیل جلسه داد که با نظر این ستاد، روستای طاشکوئیه در وضعیت هشدار قرار گرفت.
برابر نظر ستاد کرونای شهرستان، به منظور شناسایی زود هنگام افراد مشکوک و در تماس با موارد مثبت، تیمهای رهگیری و مراقبت متشکل از بهورزان روستا و نیروهای بسیج در قالب طرح شهید سلیمانی کار غربالگری خانه به خانه، شناسایی افراد علامت دار و مشکوک و نظارت بر قرنطینه موارد مثبت را آغاز کردند.
برابر نظر این ستاد، تیم های نمونه گیری کووید ۱۹ در این روستا مستقر هستند و از تمام موارد مشکوک و در ارتباط با موارد مثبت، نمونه های رپید و PCR گرفته خواهد شد.
همچنین کلیه مدارس در این روستا به مدت دو هفته به صورت غیر حضوری و مجازی برگزار می شود.
8روستای هرمزگان قرنطینه شد
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: ۸ روستای هرمزگان به دلیل شیوع بالای کرونا قرنطینه شد.
دکتر فاطمه نوروزیان نیز به خبرنگاران در خصوص وضعیت کرونا درهفته گذشته، افزود: این هفته شمار بیماران حاد تنفسی بستری در استان ۲۷ درصد بیشتر از هفته قبل بود و شمار بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه هم ۲۵ درصد افزایش داشت.
وی با اشاره به اینکه در این مدت افزایش ۴ برابری مرگ مثبت قطعی نسبت به هفته قبل ثبت شده است، اظهار کرد: موارد مثبت شناسایی شده بیماری کرونا و شمار تستهای انجام شده هم به ترتیب ۵.۶ و ۳.۵ درصد بیشتر از هفته قبل بود.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بیان کرد: در دو هفته گذشته میانگین سنی بیماران شناسایی شده پایینتر بود که این زنگ خطری برای وجود و گسترش ویروس انگلیسی است.
وی با اشاره به اینکه در شبانه روز گذشته کرونا جان دو هرمزگانی را گرفت و ۸ روستای هرمزگان به دلیل شیوع بالای کرونا قرنطینه شد، تصریح کرد: در این مدت شمار فوتیهای کرونا در استان هرمزگان به ۱۰۱۹ نفر رسید.دکتر فاطمه نوروزیان در خصوص روستاهای قرنطینه شده نیز عنوان کرد: این روستاها به علت رعایت نکردن شیوه نامههای بهداشتی از جمله ارتباط برخی از ساکنان با روستاهای خارج از استان و مناطق آلوده به ویروس کرونا، و شرکت در مراسمها قرنطینه شدند.
وی بیان داشت: این روستاها گچوئیه و گزه در بستک، زیارت پارسیان، درواخانی، کیشی و کرمران در بندرخمیر، طاشکوئیه حاجی آباد و روستای کوران فین بندرعباس است.سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به اینکه حضور حتی یک بیمار میتواند بیست یا ۳۰ نفر از ساکنان یک خانواده و روستا را مبتلا کند، اضافه کرد: علت اصلی طغیان بیماری و قرنطینه، حضور افراد ناقل و بیمار در مراسمهای عروسی، عزا و یا دورهمیهای خانوادگی و دسته جمعی بود که موجب انتقال به دیگران شده است.