ندای هرمزگان – مرضیه دشتی
درشرایط اقتصادی کنونی کشور، حمایت دولت و بانک ها درزمینه های تولیدی می تواند پشتوانه محکمی برای پیشرفت ها در زمینه های مختلف باشد.
به گزارش ندای هرمزگان، با توجه به نامگذاری امسال بنام سال تولید، پشتیبانیها، مانعزداییها از سوی رهبرمعظم انقلاب باید همه دستگاه های اجرايی تمام توان خود را در راستای تحقق این شعار به كار گيرند.
در این راستا و با توجه به ظرفیت های هرمزگان حمایت از بخش های تولیدی بویژه در بخش کشاورزی نیز ضروری به نظر می رسد. حمایت در این بخش می تواند به رونق تولید بیانجامد. تحقق این امر نیز به سیاست های کلی جهاد کشاورزی نیز بر می گردد.
در همین حال و به گفته مدیرکل دفتر برنامه و بودجه وزارت جهاد کشاورزی؛ اعتبار طرح حمایت از ارتقای ضریب خوداتکایی در تولید محصولات راهبردی کشاورزی قانون بودجه سال ۱۴۰۰ حدود ۸۲.۳ درصد رشد را نشان میدهد.
حسن قاسمی همچنین در این خصوص عنوان کرده؛ در قانون بودجه ۱۴۰۰ از محل اعتبارات بخش تملک و دارایی های سرمایه ای بخش کشاورزی، اعتبار طرح حمایت از ارتقای ضریب خوداتکایی در تولید محصولات راهبردی کشاورزی ۱۷۷.۲ میلیارد تومان پیش بینی شده است.
در این راستا، یکی از متقاضیان طرح نیمه کاره پرورش مرغ در روستای پازیارت شهرستان میناب با اشاره به موانع موجودی که بر سرراهش قرار گرفته است، گفت: احداث سالن مرغداری دراین روستا را که از سال 96 تاکنون با پیشرفت فیزیکی60 درصد همراه بوده آغاز کردم اما به دلیل ایجاد موانع برای دریافت وام از سوی بانک ها، به نتیجه نرسیده است.
محمد رنجبری پازیارتی در گفت و گو با خبرنگار ندای هرمزگان بیان داشت: درمجموع هشت هزارمترمربع زمین برای تولید مرغ گوشتی در نظر گرفته شده که از دوهزار و 200مترمربع زیربنا، حدود یک هزار و 200مترمربع تا اسکلت بندی سقف انجام شده است.
وی در این خصوص تصریح کرد: برای دریافت تسهیلات جهت راه اندازی این طرح اقتصادی به بانک های پارسیان و سینا معرفی شدم که ابتدا اعلام کردند این طرح توجیه اقتصادی ندارد.
این جوان مینابی عنوان کرد: مجوزهای لازم را برای راه اندازی مرغداری در روستای پازیارت شهرستان میناب از سال 96 دریافت کرده ام.
وی با بیان این سوال که آیا بانک ها طرح های اقتصادی را توجیه می کنند یا دستگاه هایی مانند جهادکشاورزی، افزود: من از همان سال 96مجوز لازم را از ارگان مربوطه دریافت کرده ام.
رنجبری پازیارتی اظهارداشت: همچنین دومین مشکلی که بانک های مذکور به عنوان مانع بزرگ بر سر راهم قرار داده اند، قبول نکردن سند تک برگی ملک روستایی با ارزشی بیشتر از تسهیلات مورد نیاز به عنوان ضمانت بوده است.
وی عنوان کرد: بانک های پارسیان و سینا اعلام کردند که سند روستایی را به عنوان وثیقه قبول نمی کنند در صورتی که ارزش ملک روستایی به متراژ7هکتار و بسیار بیشتر از تسهیلات مورد نیاز هست که برای تولید مرغ دریافت خواهم کرد.
وی اضافه کرد: با توجه به نامگذاری امسال به عنوان سال تولید، پشتیبانیها، مانعزداییها توسط رهبرمعظم انقلاب اسلامی، از دولت تدبیر و امید انتظار می رود که با رفع موانع بانکی، به تولیدکنندگان یاری برساند تا شاهد آبادانی و پیشرفت کشوردرهمه زمینه های تولیدی باشیم.
اعتبارات بانک های مذکور به اتمام رسیده است
مدیر امور سرمایه گذاری سازمان جهادکشاورزی هرمزگان نیز در گفت و گو با خبرنگار ندای هرمزگان عنوان کرد: مدت اعتبار بانک های پارسیان و سینا که از سوی وزارت خانه به استانداری معرفی شده بود، پایان یافته است.
محمد سالاری افزود: در حال حاضر برای تحقق این موضوع پیگیری های لازم با همکاری معاونت امور دام صورت گرفته و جهت تامین منابع پیشنهاداتی شده است.
وی خاطرنشان کرد: احتمالا بانک کشاورزی برای تامین اعتبارات لازم به تولیدکنندگان معرفی می شود که متقاضیان می توانند با ارائه طرح های توجیهی خود جهت دریافت تسهیلات مورد نیاز به این بانک مراجعه کنند.
مدیر امور سرمایه گذاری سازمان جهادکشاورزی هرمزگان ادامه داد: بانک ها می توانند پس از تایید طرح های توجیهی اقتصادی و گردش مالی متقاضیان، تسهیلات لازم را به متقاضیان طرح های تولیدی پرداخت کنند.
سالاری اضافه کرد: با توجه به پیگیری های لازم، انتظار می رود در نیمه اول سال جاری مشکلات مربوط به پرداخت تسهیلات از طریق بانک ها رفع شود.
وی بیان داشت: همچنین افرادی که مدت اعتبار مجوزات آنها به اتمام رسیده، می توانند با مراجعه به سازمان نظام مهندسی کشاورزی، نسبت به تمدید پروانه تاسیس اقدامات لازم را انجام دهند.