متهم ردیف اول کمبود سیمان در کشور جاذبه صادرات است.
این روزها اگر به اخبار دیگر استان ها توجه کنید متوجه می شوید که در اغلب مناطق کشور پدیده ی نایاب شدن سیمان، فعالان عرصه ساخت و ساز را گرفتار کرده است .
نکته عجیب اینجاست که اکثر کارخانجات سیمان کشور با بهانه هایی مثل قطعی برق ، نشت گاز ، بروز رسانی و یا عواملی مثل دلالان و کمبود سیستم حمل و نقل از گفتن حقیقت و صادر کردن سیمان به کشورهای خارجی طفره می روند .
نرخ ۲۰ هزار تومانی پاکت سیمان بازار مصرف داخل را نمی توان با قیمت های جذاب خریداران کشورهای حاشیه خلیج فارس مقایسه کرد.
و این در حالی است که حتی توقف صادرات کارخانه سیمان خمیر و اختصاس به بازار داخلی هم کمکی به کمبود سیمان در استان هرمزگان نکرده است و فعالان این عرصه این روزها حتی همان سیمان هر پاکت ۳۵ هزار تومان هم بدستشان نمی رسد .
در همین پیوند یکی از کارشناسان حوزه تولید سیمان که نخواست نامش فاش شود به ندای هرمزگان گفت ؛ وقتی کارخانجات سیمان اطراف هرمزگان کماکان سرگرم صادرات هستند مشکل با توقف صادرات یک کارخانه حل نمی شود .
نکته دیگر اینکه کارخانه سیمان قشم در سالجاری حدود ۱۲۰ هزار تن سیمان صادر کرده بود به دلیل کمبود بازار داخلی به دستور دادستان جزیره قشم ملزم به توقف صادرات شد .
اگر این توقف صادرات را با توقف خود خواسته ی صادرات کارخانه سیمان بندر خمیر پیوند دهیم حداقل بایستی سیمان به صورت سهمیه بندی شده به شهرهای استان هرمزگان اختصاص یابد و کمتر شاهد گلایه های ناشی از کمبود باشیم .
سوالی که اینجا مطرح می شود این است که چرا با وجود توقف صادرات دو کارخانه بندر خمیر و جزیره قشم همچنان شاهد کمبود سیمان در بازار مصرف استان هستیم برای پاسخ به این سوال باید بار دیگر به نظر کارشناس مراجعه کنیم که جاذبه ارز های خارجی کارخانجات سیمان را بی تاب صادرات کرده است و اغلب این کارخانجات بی توجه به کمبودهای بازار داخلی همچنان مشغول صادرات هستند.
لازم به تاکید است که کمبود سیمان فقط شامل هرمزگان نبوده و تقریبا گلایه از کمبود این محصول مهم در همه ی استان های کشور دیده می شود امابا این وجود هنوز راهکاری برای رفع این مشکل بزرگ دیده نشده است. / گلخنی – ندای هرمزگان