ندای هرمزگان – مرضیه دشتی
مراسم پروژه ملی صادرات دریایی گاز مایع با حضور جلیل سالاری معاون وزیر نفت در استان هرمزگان برگزار شد.
این پروژه با بهره گیری از ۴۳۲۰۰ نفر ساعت متخصص حوزه های فنی و عملیاتی در رشته های مکانیک،ابزار دقیق ،برق و ماشینری اجرایی و عملیاتی گردیده است .
به گزارش ندای هرمزگان، تاسیسات گاز مایع بندرعباس با داشتن ۹ سکوی تخلیه و ۲ موتور خانه امکان تخلیه همزمان ۹ دستگاه گاز کش و پمپاژ فرهورده های آن از طریق خط انتقال ۱۶ اینچ به اسکله نفتی شهید باهنر بندرعباس دارا می باشد.
معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی کشور در این مراسم گفت: با آغاز بهرهبرداری از طرح صادرات دریایی گاز مایع روزانه ۲ هزار تُن گاز مایع ال پی جی که تاکنون سوزانده میشد، صادر میشود و این اقدام سالانه تا ۳۰۰ میلیون دلار درآمد ارزی نصیب کشور میکند.
جلیل سالاری افزود: اشتغال مستقیم این طرح با حدود ۲۰۰ نفر دستاورد بزرگی است.
معاون وزیر نفت همچنین از دیگر برنامههای وزارت نفت برای تقویت جایگاه هرمزگان به عنوان قطب تولید و صادرات انرژی خبر داد و اضافه کرد: مخزنگاه شهید نادر مهدوی با ظرفیت ۶۰۰ میلیون تُن از جمله طرح هایی است که امنیت انرژی را تحقق میبخشد.
سالاری طرح پتروپالایشگاه سردار سلیمانی را نیز از دیگر برنامههای در حال اجرا اعلام کرد و گفت: مجوزهای طراحی و مطالعات اولیه این طرح انجام شده و در مسیر اجرا قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش پالایش فرآوردههای نفتی بر ضرورت استفاده از ظرفیتهای صادرات دریایی انرژی تاکید کرد و یادآور شد: برای تحقق این مهم باید زیرساختهای لجستیکی مانند توسعه اسکله ها مورد توجه قرار گیرد.
تثبیت تولید روزانه ۴۲میلیون لیتر بنزین در پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس
مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج فارس بندرعباس، گفت: تا سه ماه قبل میزان تولید روزانه بنزین در این پالایشگاه حدود ۳۴میلیون لیتر بود،اما اکنون تولید روزانه روی ۴۲میلیون لیتر بنزین تثبیت شده است.
علیرضا جعفرپور بروجنی نیز بیان داشت: در همین مدت – سه ماه اخیر- روزهایی نیز بوده است که برای رفع نیاز مقطعی کشور به رکورد تولید ۵۴ میلیون لیتر بنزین رسیده ایم که یک افتخار ملی است.
وی توضیح داد: تغییرات فرآیندی در ورودی و شرایط عملیاتی از راهبردهای موفق افزایش ظرفیت تولید بنزین از اردیبهشت امسال تاکنون بوده است.
وی از پیگیری ها برای گرفتن مجوز ۲طرح دیگر خبر داد و اظهار داشت:تولید آمونیاک از هیدروژن مازاد یکی از این طرح هاست که درراستای تکمیل زنجیره تولید، ایجاد اشتغال و ارزش افزوده محصول دارای اهمیت است.
جعفرپور بروجنی اضافه کرد: کودهای نیترات آمونیوم و سولفات آمونیوم نیز محصول جانبی تولید آمونیاک خواهند بود.
وی، همچنین از اجرایی شدن انتقال دریایی مواد اولیه مورد نیاز تولید بنزین از سایر پتروشیمی های کشور به پالایشگاه ستاره خلیج فارس خبر داد و گفت: اولین کشتی حامل ریفورمیت(کاتالیست اصلاحی قابل تبدیل به بنزین) از پتروشیمی های داخلی طی ۲ روز آینده در بندرعباس پهلو می گیرد.
بهره برداری از 45طرح بخش بهداشت و درمان در هرمزگان
همزمان با آغاز هفته دولت، ۴۵طرح حوزه بهداشت و درمان با اعتبارات دولتی و مشارکت خیرین و بخش خصوصی در هرمزگان به بهره برداری رسید.
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در ادامه مراسم بهره برداری از این طرح ها که به صورت ویدئو کنفرانس با حضور فرمانداران شهرستان های مختلف استان برگزار شد، اظهار امیدواری کرد: این طرح ها بتواند در افزایش رضایتمندی مردم و همچنین بهبود شاخص های این بخش موثر واقع شود.
دکتر حسین فرشیدی اعتبار دولتی این طرح ها را یک هزار و ۱۴۰میلیارد ریال و میزان مشارکت خیرین و بخش خصوصی را ۸۵۰میلیارد ریال اعلام کرد.
وی ادامه داد: چهار پایگاه اورژانس جادهای شامل بندرآفتاب، حمیران، دهستان حاجی آباد و کوهیچ بخشی از طرح های هفته دولت امسال است.
فرشیدی از سی تی اسکن بندرخمیر،هفت خانه بهداشت در دهستان حاجی آباد، فخر آباد میناب، پتروکی جاسک، دستکو قشم، مهرگی سیریک، معدنوییه حاجی آباد و هیزبندگان رودان به عنوان بخش دیگری از این طرح ها نام برد.
به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان طرح های حوزه بهداشت و درمان در تمام شهرستان ها تعریف شده است که سهم بندرعباس هشت، بندر خمیر پنج، بشاگرد یک، میناب سه و بندرلنگه پنج طرح است. وی اضافه کرد: در شهرستان های بستک، پارسیان، قشم، رودان، جاسک و حاجی آباد نیز در مجموع ۲۵طرح به بهره برداری می رسد.