شهناز خوش
سید مهدی گل گیر سوار یکی از پیشکسوتان کشتی است که چهل سال در سمت داور , مربی و دبیر هیات کشتی هرمزگان به این رشته خدمت کرده است . او به سبب رفتار خوب، مرام پهلوانی ، پشتکار و تلاش بسیار در امر آموزش میان شاگردان و پیشکسوتان از محبوبیت خاصی برخوردار است که این خصیصه خوب تاکنون سرلوحه برنامه هایش بوده و کشتی گیرانش از وی الگو برداری کرده اند. او عاشق کشتی ست . این مربی کار بلد ، کشتی دهستان سرخون را راه اندازی کرد و هفته ای سه روز با اتومبیل شخصی جهت آموزش کشتی گیران به این دهستان می رفت که آموزش خوب و با برنامه اش باعث قهرمانی کشتی گیران این دهستان در استان و کشور گردید و سیاوش خادمی بر سکوی قهرمانی کشور ایستاد اما هرگز حق الزحمه ای برایش در نظر گرفته نشد. پهلوان گل گیر سوار در گفتگویی بیان داشت ، نونهالان ، نوجوانان و جوانان دهستان سرخون از استعداد خوبی برخوردارند اما به علت عدم حمایت مسوولین ، کشتی این دهستان به تعطیلی کشانده خواهد شد. او گفت ، مواد مخدر در این دهستان به وفور یافت می شود می ترسم تعطیلی این رشته ورزشی سبب شود کشتی گیران به سمت مواد افیونی سوق داده شوند. به هر حال به پاس زحمات این پیشکسوت زحمتکش کشتی استان و وضعیت کشتی هرمزگان که در رکود است به سراغ او رفتیم و با وی گپ و گفتی را انجام دادیم که ماحصل آن به شرح زیر می باشد.
به نظر شما چرا کشتی در هرمزگان مانند رشته های ورزشی دیگر فعالیت ندارد؟
از گروه ورزشی روزنامه ندای هرمزگان که واقعا لطف می کنند و هر از چند گاهی یادی از پیشکسوتان ورزش پهلوانی کشتی می نمایند تشکر و قدردانی می نمایم . اینجانب سید مهدی گل گیر سوار کوچکترین عضو خانواده کشتی استان هرمزگان می باشم که مدت چهل سال است درسمت کشتی گیر ، داور ، مربی ، و دبیر هیات کشتی استان به ورزش کشتی خدمت نموده ام. باید عرض کنم متاسفانه هم اکنون سکان هدایت کشتی استان دست کسی است که ازجنس کشتی نیست و تا زمانی که کشتی در این استان بدست صاحبش سپرده نشود وضع به همین منوال خواهد بود و این رشته پهلوانی در حال درجا زدن است ضمن این که این مهم را باید از آقایانی که سکاندار کشتی استان شده اند سوال کرد که چرا ورزش کشتی در این استان به جای پیشرفت دچار پست رفت شده است آقایون باید بیایند و جواب بدهند.
در گذشته نه چندان دور لیگ های داخلی کشتی استان در رده های مختلف سنی هر هفته برگزار می شد اما مدت هاست خبری از این مسابقات نیست ، در این باره توضیح دهید؟
مدتی هست که به دلیل وجود ویروس منحوس کرونا تمامی رشته های ورزشی به حالت رکود درآمده بود و هیات کشتی هم ازاین امر مستثنی نبود اما لیگ استانی قبل از کرونا در استان برگزار می شد و کلیه مسابقاتی که قبلا برگزار می گردید در رده های استانی و انتخابی مسابقات کشوری بود و حتی چندین مسابقه بین المللی و کشوری در استان برگزار گردید که باعث رشد و شکوفایی ورزش کشتی در هرمزگان شده بود ولی متاسفانه مدتی است که حتی مسابقات استانی را هم برگزار نمی کنند چرا که نمی خواهند هزینه نمایند ، در حال حاضر مسابقاتی را بین خودشون برگزار و نفراتی که مقام می آورند را به مسابقات اعزام می کنند. دست اندر کاران ورزشی به خوبی می دانند که فاکتور نخست پیشرفت رشته های ورزشی برگزاری مسابقات است چون این مهم ورزشکاران را همیشه در حال آمادگی نگه می دارد ضمن این که استرس را نیز کاهش می دهد. ضمنا هیات کشتی استان هرمزگان باید با برنامه ریزی و تشکیل اتاق فکر با حضور متخصصین دانشگاهی و پیشکسوتان به رشد و پیشرفت این رشته کمک کند.
به نظر شما که هم داور و هم مربی هستید چرا مسوولین ورزش استان فکری به حال رکود کشتی نمی کنند ؟
اشکال در این است که مسوولان خودشان دغدغه و گرفتاری زیادی دارند از این رو اصلا به ورزش توجهی نمی کنند . استان هرمزگان دارای مراکز اقتصادی بسیاری ست که مسوولان هیات ها می توانند با برنامه ریزی صحیح و تعامل با مسوولان این مراکز به پیشرفت ورزش کمک کنند ولی می بینیم این گونه نیست و هرمزگان از همه استان ها عقب افتاده تر است و مدیران ورزشی هم توجهی به این مهم نمی کنند.
بی توجهی به پیشکسوتان که عمری را برای پویایی این رشته صرف کرده اند ، به آینده جوانان لطمه نمی زند ؟
پیشکسوتان آینه تمام نمای جوانان امروز هستند و نا دیده گرفتن آنان به یقین به ورزش کشتی لطمه بزرگی خواهد زد وقتی ریس هیات خودش شناختی ازکشتی نداشته باشد و بیاید در راس قراربگیرد و پیشکسوتانی را که سال ها عمر و جوانی شان را روی تشک های کشتی گذاشتند اینگونه نا دیده بگیرد نتیجه اش گریبانگیر خود شان خواهد شد. باید بگویم پیشکسوتان و مربیان پیشکسوت زیادی دراین استان حضور دارند از یکایک آن ها سوال کنید آیا ریس هیات جدید را تاکنون زیارت کرده اند یا خیر. هیات کشتی شده باند بازی ، هر کسی که سبب شود کاندیدا ی مورد نظر رای بیاورد می شوند نور چشمی و همه کاره هیات کشتی.
آیا هیات کشتی وسایل کمک آموزشی کشتی گیران را تامین کرده است ؟
خیر ، هر چه هم هست را روسای هیات های قبلی و پیشکسوتانی مانند هادی مفضل ، جواد مرشدی ، هدایت قهری و خوده بنده تهیه کرده اند ولی جوابگوی کشتی گیران گروه های سنی مختلف نمشود ، به نظر شما نبود مسابقات ، وسایل کمک آموزشی و وسایل بدن سازی کشتی استان پیشرفت می کند؟ چرا باید مسوولانی که وظیفه سنگینی را یدک می کشند با عدم برنامه ریزی سبب شوند تا وقت کشتی گیران که مدعی قهرمانی هستند و هزاران آرزو دارند که بتوانند در آینده برای خود و کشورشان افتخار آفرینی کنند به بطالت بگذرد.
برای پیشرفت کشتی استان چه باید کرد ؟
برای کشتی استان باید سرمایه گذاری کنند همان طوری که بنده هفت سال با هزینه شخصی خودم یک تیم منسجم و خوب را در دهستان سرخون راه اندازی کردم آقایان جواد مرشدی رییس پیشین هیات کشتی ، احمدی سرخونی و خانواده های کشتی گیران حمایت می کردند و تا قبل از روی کار آمدن آقای نوبانی و این آقای عزیز که در حال حاضر ریس هیات هستند فعالیت مستمر داشت و درکلیه مسابقات استانی و کشوری شرکت می کرد ولی متاسفانه از زمانی که رییس فعلی وارد گود پهلوانی شد به جای حمایت از کشتی دهستان سرخون که منبع خدادادی کشتی گیربود را برای همیشه به تعطیلی کشاند.
خدا می داند چه برسر کشتی سرخون آوردند.برای کشتی استان باید هزینه بشود تا پیشرفت حاصل گردد ، باید به طور مستمر مسابقات برگزار شود نه این که یک تمرین مشترک بگذارند و آن را تو بوق و کرنا کنند که تمرین مشترک گذاشته ایم .
در پایان از روزنامه ندای هرمزگان و دبیرخوش ذوق و کشتی دوست سرکار خانم شهناز خوش و همسرگرامی شان استاد محمدقره گزلو که خودشان ازسینه سوخته های ورزش کشتی هستند و در این راه زحمات زیادی را متحمل شدند تشکر و قدردانی می نمایم و از ایزد منان برای مسوولان و گروه ورزشی این روزنامه وزین آرزوی توفیق روز افزون و سلامتیرا خواهانم.