ندای هرمزگان – مرضیه دشتی
با حضور وزیران صمت و راه و شهرسازی، 6 تفاهم نامه سرمایه گذاری به ارزش 100هزارمیلیارد ریال و 800میلیون یورو در بندر شهید رجایی منعقد شد.
مطابق این تفاهم نامه ها، سرمایه گذاری در زمین ۲هزار و ۴۰۰هکتاری مجتمع بندری شهید رجایی انجام شد.
به گزارش خبرنگار ندای هرمزگان، وزیر راه و شهرسازی در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری سازمان بنادر و دریانوردی با چهار شرکت داخلی و یک شرکت چینی گفت: یکی از اهداف این تفاهم نامه تسهیل در قدرت لجستیکی و تبدیل بنادر به بنادر نسل سوم به شمار می رود که در این راه گامهای مهمی برداشته شده است.
محمد اسلامی، اهمیت سرمایه گذاری ها در اراضی بندر شهید رجایی را ایجاد ۲۰هزار اشتغال عنوان کرد و بیان داشت: این تفاهم نامه ها بر موضوع دانش بینان بودن و رقابتی کردن فعالیت ها تمرکز دارد. وی خاطرنشان کرد: بخشی از این سرمایهگذاریها نیز خارجی و عمده هدف آنها بازارهای صادارتی است که درهنگام امضای تفاهم نامه نیز بر تسهیل و تسریع در این امر تاکید شد.
عضو کابینه دولت دوازدهم اظهارداشت: توسعه تجارت در سایر بنادر از دیگر برنامههای در دست اجرای وزارت راه و شهرسازی است.
اسلامی تصریح کرد: مجموع ظرفیتهای بنادر در حال حاضر280میلیون تن است که باید این میزان به حداقل دو برابر ظرفیت در مدت زمان پنج ساله برسد و در نظر داریم تا ظرفیت بنادر سواحل مکران به ۲۲۰میلیون تن برسد.
وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: در طرح جامع لجستیک و حمل و نقل کشور، سه شهر لجستیکی، شامل چابهار، بندرعباس و ماهشهر مصوب شد که این سه قطب صنعتی- تجاری بزرگ، و سه بندر قدرتمند می تواند پیستون حرکتی انرژی ساز و قدرت آفرینی باشد.
نرخ مشارکت اقتصادی در هرمزگان بییشتر از متوسط کشوری است
استاندارهرمزگان گفت: نرخ مشارکت اقتصادی در این استان بیش از۵۰ درصد، در حالی که متوسط کشوری آن ۳۹ درصد است.
فریدون همتی افزود: این سرمایه گذاری ها شامل، احداث کارخانههای روی، سرب، منگنز و مس، احداث پالایشگاه آلومینا، احداث و توسعه کارخانجات لوازم خانگی، توسعه و تجمیع کارخانجات صنعتی و کارخانه کانتینرسازی است.
وی خاطرنشان کرد: این تفاهم نامه سرمایه گذاری بین رزم حسینی وزیر صمت و محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی و شرکت های مجری پروژه به امضا رسیده است.
استاندارهرمزگان تصریح کرد: منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی با داشتن ظرفیتهای تولید، ایجاد ارزش افزوده، صادرات، دسترسی به آب های آزاد و زیرساختهایی مناسب، از مزیتهای بسیاری برای سرمایهگذاری برخوردار است.
نماینده عالی دولت در هرمزگان، با اشاره به ظرفیتهای اقتصادی هرمزگان بیان داشت: با امضای این تفاهمنامههای سرمایهگذاری، شاهد ایجاد اشتغال بیشتر در استان خواهیم بود.
استاندارهرمزگان اظهار داشت: این اقدامات گام مهمی در راستای اقتصاد مقاومتی و کمک به توانمندی داخلی است.
وی با اشاره به آمادگی کامل مجموعه مدیریت هرمزگان برای حمایت از سرمایهگذاران تاکید کرد: ضمن استقبال از حضور سرمایهگذاران در استان، تسهیلات و شرایط مناسب را برای فعالیت آنها فراهم میکنیم.
با احداث و راهاندازی کارخانجات تولیدی در پسکرانه بندر شهید رجایی؛ این بندر به مرکزی برای تولیدات با ارزش افزوده و مرکز لجستیک تبدیل میشود که موجب ارتقای نسل بندر به نسل سوم و کاهش قابل توجه هزینههای حمل و نقل و انبارداری میشود.
از کارکردهای دیگر رویکرد سازمان بنادر در ایجاد مراکز ارزش افزوده در بنادر تجاری؛ ایجاد اشتغال، رونق اقتصاد کلان و کاهش هزینه کالا برای مصرف کننده نهایی است.
سازمان بنادر و دریانوردی پیش از این نیز الگوی صادرات و تولید مبتنی بر ارزش افزوده در بنادر تجاری را در بنادر امام خمینی(ره) و بندر امیرآباد به اجرا درآورده است.