ندای هرمزگان – مرضیه دشتی
همزمان با نهمین روز از دهه مبارک فجر عملیات اجرایی چهار طرح توسعهای شرکت فولاد هرمزگان آغاز شد.
به گزارش خبرنگار ندای هرمزگان، این طرحها شامل، مدور سوم تولید آهن اسفنجی با ظرفیت ۹۰۰ هزار تن در سال، احداث واحد دوم تولید گازهای صنعتی با ظرفیت ۱۰ هزار نرمال متر مکعب بر ساعت اکسیژن، سیلوی ذخیرهسازی آهن اسفنجی با ظرفیت ۲۸ هزار تن و احداث مگامدول احیا مستقیم شرکت ستاره سیمین هرمز با ظرفیت یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن در سال می شود که برای آنها ۱۰۰ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری است.
مردم هرمزگان باید توسعه های بنگاه های اقتصادی را در استان لمس کنند
استاندار هرمزگان در این آیین اظهارداشت: مردم هرمزگان توسعه های بنگاه های اقتصادی را در استان لمس کنند و استان رتبه نخست بیکاری در کشور است و به هیچ وجه زیبنده پتانسیل و ظرفیت های کنونی هرمزگان نیست.
مهدی دوستی با اشاره به اینکه باید زنجیره پایین دستی در بنگاه های اقتصادی شکل بگیرد تا زمینه توسعه را فراهم کنیم و زمینه ایجاد اشتعال بوجود بیاید، افزود: هرمزگان باید به رتبه نخست تولید فولاد کشور دست یابد و در این راه تمامی شرایط فراهم است.
وی ادامه داد: باید زیرساخت های لازم برای توسعه بنگاه های اقتصادی را فراهم کنیم و اگر به بخش خصوصی اعتماد کنیم این توسعه فراهم میشود.
استاندارهرمزگان تاکید کرد: روستاهای زیادی با مشکل آبرسانی مواجه هستند و از فولاد هرمزگان می خواهیم در زمینه لوله های فولادی به مدد استان بیایند و همچنین باید توسعه معادن کانی استان را فعال کنیم که به طور حتم در بخش معادن کانی غیرفلزی ورود جدی خواهیم داشت.
صادرات مواد اولیه در آینده ما را تهدید می کند
مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان هم در این مراسم با اشاره به اینکه صادرات مواد اولیه در آینده ما را تهدید می کند، گفت: تولید محصول کیفی با ارزش افزوده بالا نیز از اهداف و اولویت هایمان است و غصه می خوریم وقتی صادرات مواد خام مثل سنگ آهن و گندله را از کشورمان می بینیم و اگر از این صادرات در آینده جلوگیری نکنیم تا بیست سال آینده حسرت نبود مواد اولیه را خواهیم خورد پس باید به سمت صادرات محصول نهایی پیش برویم.
محمدیاسر طیب نیا با بیان اینکه به دنبال سرمایه گذاری فرازمینی در مسیر توسعه کشور هستیم اضافه کرد: اگر زیرساخت ها فراهم شود، ظرفیت های بالایی در تولید فولاد در کشورمان وجود دارد که می توانیم به تولید ۴۰ میلیون تن هم برسیم.
وی تصریح کرد: در ابتدا تمامی قطعات و فعالیت ها در فولاد مبارکه و ذوب آهن وارداتی و از متخصصین خارجی بهره می بردیم اما امروز۹۰ درصد تجهیزات و قطعات از داخل تامین می شود و متخصصین داخلی به خوداتکایی و سطح دانش فنی بالایی رسیده اند که نشان دهنده پیشرفتمان در این عرصه است.
مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان با اشاره به اینکه فولاد هرمزگان از بهترین مجموعه هایی است که با سرمایه گذاری فولاد مبارکه اصفهان در سال ۹۰ پا گرفت و امروز از ظرفیت اسمی ۱.۵ میلیون تنی تولیدش هم رد شده است، تصریح کرد: کشورمان نیازمند توسعه در تمامی بخش هاست و در حوزه فولاد تقریبا به خودکفای رسیده ایم و نیاز به داخل به جز محصولات خاص را تامین کرده و صادرات مان روند خوبی دارد و باید بر روی تولید محصولات خاص و محصولات صادراتی تمرکز کنیم.
عملیات اجرایی طرحهای توسعهای فولاد هرمزگان آغاز شد
مدیرعامل فولاد هرمزگان در آیین آغاز عملیات اجرایی این طرحها بیان داشت: طرح افزایش ۵۰۰ هزار تنی زیرسقف تختال هم اکنون در حال انجام است و با بهرهبرداری از مدول سوم احیا در فولاد هرمزگان، ظرفیت تولید آهن اسفنجی در این شرکت به ۲ میلیون و ۵۵۰ هزار تن خواهد رسید و نیاز این شرکت به اصلی ترین ماده اولیه جهت تولید ۲ میلیون تن تختال در سال مرتفع خواهد شد.
عطاالله معروفخانی افزود: این طرح به صورت کامل با استفاده از توان پیمانکاران داخلی انجام میشود و سرمایه گذاری مورد نیاز این پروژه با استفاده از منابع داخلی شرکت فولاد هرمزگان صورت خواهد پذیرفت.
وی اضافه کرد: مدل های سوم تولید آهن اسفنجی فولاد هرمزگان با ظرفیت تولید ۹۰۰ هزار تن در سال و با سرمایه گذاری حدود ۳۴۰۰ میلیارد تومان و در طی ۳۰ ماه به بهرهبرداری خواهد رسید.
مدیرعامل فولاد هرمزگان ادامه داد: مخازن ذخیره آهن اسفنجی به ظرفیت ۳۰ هزار تن هم امروز آغاز میشود که این طرح شامل احداث چهار مخزن ۷۵۰۰ تنی و در مجموع با ظرفیت ۳۰ هزار تن با سرمایه گذاری حدود سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال (۳۵۰ میلیارد تومان) میشود که در ۲۴ ماه به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی افزود: با بهرهبرداری از این طرح دغدغه فولاد هرمزگان برای ذخیرهسازی مناسب آهن اسفنجی برطرف و میزان کشش تولید فولادسازی به ویژه در زمانهای قطع گاز واحد احیاء مستقیم، به طور چشمگیری افزایش خواهد مییابد و سرمایه گذاری در این طرح را نیز با استفاده از منابع داخلی شرکت انجام میشود.
معروفخانی تصریح کرد: طرح سوم را احداث واحد دوم تولید گازهای صنعتی با ظرفیت ۱۰ هزار نرمال متر مکعب بر ساعت اکسیژن است که با سرمایه گذاری حدود هشت هزار میلیارد ریالی ۸۰۰ میلیارد در مدت ۳۰ ماه به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی یادآور شد: با بهرهبرداری از این طرح ظرفیت تولید اکسیژن گازی در فولاد هرمزگان به ۱۷ هزار نرمال مترمکعب بر ساعت خواهد رسید.
نگاه های اقتصادی باید در روند توسعه عدالت سرعت بیشتری به خرج دهند
عضو مجمع نمایندگان هرمزگان در مجلس گفت: بنگاه های اقتصادی باید در روند توسعه عدالت سرعت بیشتری به خرج دهند و همگی در تحقق آن سهیم باشند.
محمد آشوری بیان داشت: در مجمع نمایندگان هرمزگان در مجلس بر مانع زدایی همواره تأکید کرده ایم و بنایمان حمایت و پشتیبانی از تولید و اشتغال است.
وی با اشاره به اینکه بر این باورم که توسعه باید متوازن و همه جانبه و پایدار باشد، اظهار کرد: امروز می دانیم که اختلال در روند ساختاری توسعه کشور وجود دارد که باید این موضوع نیز هرچه سریعتر اصلاح شود.
آغاز عملیات اجرایی طرح ۱۰ میلیون تنی فولاد شرکت سیمین هرمز
عملیات اجرایی طرح ۱۰ میلیون تنی فولاد شرکت سیمین هرمز در منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس آغاز شد.
۲۷۰ هکتار زمین صنعتی مورد نیاز برای اجرای این طرح از سوی منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس تامین و با محوریت ایمیدرو و این منطقه امروز به مرحله کلنگزنی رسید.
ایمیدرو، گروه بینالمللی سرمایهگذاری ارزش، صبا فولاد، گل گهر، توسعه فولاد قشم و فولاد هرمزگان سهامداران اصلی این پروژه هستند.
با اجرای این طرح در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس ظرفیت تولید انواع فولاد در این منطقه به ۱۵ میلیون تن در سال خواهد رسید.
در حال حاضر شرکتهای صبا فولاد، فولاد هرمزگان و فولاد کاوه جنوب کیش در این منطقه سالانه ۴.۵ میلیون تن فولاد به تولید میرسانند.
گروه بینالمللی سرمایهگذاری ارزش نیز که از سوی بخش خصوصی مدیریت میشود با تاسیس شرکت گندلهسازی مادکوش توانسته زنجیره تولید فولاد در این منطقه را تکمیل کند.
منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس با اجرای این طرحها، به قطب اصلی تولید زنجیره فولاد از گندله سازی تا محصول نهایی در کشور تبدیل خواهد شد.