ندای هرمزگان – گروه گزارش
مرحله سوم کارآزمایی بالینی تزریق واکسن کرونای ایران – کوبا به داوطلبان، در بندرعباس آغاز شد.
به گزارش ندای هرمزگان، این درحالی است که طی روزهای اخیر، استاندارهرمزگان از روند افزایشی آمار مبتلایان به بیماری کرونا در این استان ابراز نگرانی کرده بود.
بیش از ۲هزار و ۵۰۰ داوطلب در استان هرمزگان در مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونای ایران – کوبا شرکت کرده اند.
مراحل نخست و دوم کارآزمایی بالینی این واکسن با موفقیت در کشور کوبا آزمایش شده که بر پایه دانش ساخت واکسن کزاز طراحی و از نظر ایجاد لختگی وعوارض جانبی بسیار ایمن و دارای عوارض کمتری است.
داوطلبان قبل از تزریق واکسن نیازی به انجام آزمایش PCR ندارند و نباید درهنگام تزریق علایم بیماری داشته باشند.
داشتن سلامت عمومی و یا بیماری زمینه ای کنترل شده از شرایط داوطلبان تزریق این واکسن است.
افراد ۱۸ تا ۸۰ سال ساکن بندرعباس میتوانند با تماس با شماره ۳۱۱۸ دانشگاه علوم پزشکی و یا مراجعه به سایت اینترنتی
pasteurcovac.ir نام نویسی کنند.
پیش از بندرعباس شهرهای اصفهان، زنجان وهمدان وارد این پروسه شده و اکنون مرکز خدمات جامع سلامت پیامبر اعظم (ص)، محل واکسیناسیون پاستور است. هم اکنون شهرستان های بندرعباس، میناب، قشم، جاسک، بندرخمیر و بستک در وضعیت قرمز شیوع کرونا قرار دارند و شهرهای بندرلنگه و پارسیان نیز در وضعیت نارنجی و حاجی آباد، رودان، سیریک، بشاگرد و ابوموسی در وضعیت زرد هستند.
هرمزگان مجوز واردات واکسن کرونا دریافت کرد
استاندارهرمزگان در این خصوص گفت: یکی از سازمان های این استان جهت واردات واکسن کرونا مجوز دریافت کرد.
فریدون همتی درحاشیه آیین افتتاح فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونا در بندرعباس افزود: مرحله سوم کارآزمایی واکسن ایران – کوبا در بندرعباس آغاز شد که با اعتماد مردم، شرایط کشور بهبود پیدا می کند.
وی بیان داشت: برای استفاده گسترده از واکسن کرونا بیشتر امید خود را به واکسن داخلی بسته ایم که امیدواریم نتایج این مرحله هم مفید و مناسب باشد تا شاهد تولید انبوه آن باشیم.
استاندارهرمزگان با اشاره به واردات واکسن به این استان، خاطرنشان کرد: به موازات دریافت سهمیه واکسن کرونا وارداتی یا تولیدی داخل، مدتی قبل یکی از مجموعه های داخل استان با پیگیری گسترده استانداری در این خصوص فعال شده است.
استاندارهرمزگان ادامه داد: این مجموعه مجوز واردات واکسن کرونا را دریافت کرده که جزو سه یا چهار مجموعه دارای مجوز واردات واکسن کشور است و امیدواریم با این روند، بخش وسیعی از جمعیت واکسینه شوند.
همتی تصریح کرد: با تکیه بر بنگاه های تولیدی و مشارکت صنایع استان هرمزگان این مسیر را طی خواهیم کرد.
شناسایی 5مورد ابتلا به کرونای جهشیافته آفریقایی درهرمزگان
با اعلام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ۵ مورد قطعی بیمار مبتلا به کرونای جهش یافته آفریقایی در استان هرمزگان شناسایی شد.
دکتر نمکی درحاشیه نشست مجازی کارگروه وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت گفت: البته موارد مشکوکی نیز در حدود 30 نفر کشف شده است و همچنین در حدود 35 تا 38 مورد شناسایی ابتلا به این موتاسیون خواهیم داشت.
گفتنی است، ویروس موتاسیون جهش یافته آفریقای جنوبی به درمانهای فعلی پاسخ نمیدهد و در برابر آنها مقاومت دارد و واکسنهای فعلی نیز در برابر آن ناتوان هستند و نیاز است همه مردم با رعایت دستورالعمل های بهداشتی از شیوع نوع جدید این ویروس جلوگیری کنند.
واکسیناسیون عمومی واکسن ایران ـ کوبا از تیرماه امسال
عضو هیئت علمی انستیتو پاستور ایران گفت: در فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونا تولید مشترک ایران و کوبا ۲۴ هزار داوطلب واکسن دریافت میکنند و در صورت اثبات اثربخشی میتوان امور واکسیناسیون عمومی را در تابستان سال جاری دنبال کرد.
احسان مصطفوی در حاشیه آیین تزریق واکسن ایران – کوبا در بندرعباس اظهارداشت: امروز توفیق داشتیم مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن تولید مشترک ایران ـ کوبا را در شهر بن داشته باشیم، مراحل این واکسن در انیستیتو پاستور دنبال شده و امیدوارم با مثبت بودن نتایج این کارآزمایی تولید واکسن را کشور داشته باشیم.
وی افزود: هدفگذاری شده در 8 شهر کشور شامل بندرعباس، همدان، یزد، زنجان، کرمان و اصفهان، بابل و ساری در این مرحله این واکسن در مجموع به 24 هزار داوطلب تزریق شود.
عضو تیم تحقیقاتی کارآزمایی بالینی فاز سوم واکسن کرونا تولید مشترک ایران و کوبا گفت: در حال حاضر به 4 هزار داوطلب این واکسن تزریق شده و روند تزریق سایر داوطلبان ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: از 8 شهری که وارد مطالعه شدند به داوطلبان 6 شهر 28 روز پس از دریافت دوز اول واکسن، دوز دوم هم تزریق خواهد شد اما در 2 شهر زنجان و یزد علاوه بر دریافت دوز دوم، یک دوز یادآور در روز 56 تزریق نیز دریافت خواهند کرد.
مصطفوی گفت: هدفگذاری از کارآزمایی مرحله سوم، دریافت مجوز برای واکسیناسیون عمومی است، امیدواریم پس از اتمام این مرحله و انجام مطالعات و اثبات اثربخشی این واکسن، در تیر و یا مردادماه بتوانیم امور مرتبط با واکسیناسیون عمومی را آغاز کنیم.