ندای هرمزگان – گروه خبر
موقعیت هرمزگان و دسترسی آن به آب های آزاد فرصت مناسبی برای توسعه همکاری ها ترانزیتی میان ارمنستان و این استان است و به همین دلیل همکاری های ترانزیتی افزایش می یابد.
به گزارش ندای هرمزگان، سفیر ارمنستان در دیدار با استاندار هرمزگان و رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بندرعباس اظهارداشت: بنادر استان هرمزگان از نظر خدمات و دسترسی به آب های آزاد بهترین مکان برای ارتباطات تجاری هستند و می توان از طریق خاک ارمنستان، بندرعباس را به بازار روسیه متصل و یک ظرفیت جدید ایجاد کرد.
آرتاشس تومانیان افزود: اگر چه ارمنستان با هرمزگان فاصله زیادی دارد اما وجود بنادر متعدد در هرمزگان و شبکه ریلی فاصله ها را نزدیک کرده و زمینه فعالیت مشترک بسیاری از این طریق بندر شهید رجایی در این استان وجود دارد.
وی بیان داشت: ظرفیت روابط اقتصادی ایران و ارمنستان بیش از روابط کنونی است و باید از ظرفیت های موجود استفاده کامل شود و با اطلاعاتی که در مورد وضعیت اقتصادی هرمزگان دارم، می تواند زمینه مناسبی برای شروع همکاری فی ما بین باشد.
هرمزگان توانایی مناسبی برای تامین برخی از اقلام تحریمی ارمنستان را دارد
استاندارهرمزگان نیز در این دیدار با اشاره به روابط دو کشور ایران و ارمنستان و با بیان تاثیرهای سوء جنگ و مشکلات اقتصادی ناشی از آن، گفت: هرمزگان توانایی مناسبی برای تامین برخی از اقلام تحریمی و برطرف کردن نیازهای ارمنستان دارد.
فریدون همتی تصریح کرد: استانداری هرمزگان پیش از این حمایت خود را از تجار هرمزگانی برای افزایش مبادلات اقتصادی با ارمنستان اعلام کرده است.
وی با معرفی ظرفیتهای هرمزگان در عرصه حمل و نقل ریلی و دریایی و با اشاره به وجود بنادر بزرگ کانتینری کشور، این استان را به دلیل مجاورت با خلیج فارس و دریای عمان به عنوان یکی از ظرفیت های مهم و به صرفه برای دسترسی ارمنستان به آب های آزاد عنوان کرد.
همتی ادامه داد: سواحل مکران به عنوان یکی دیگر از ظرفیت های بی نظیر این استان است که بخش اعظم آن در حوزه استان هرمزگان قرار دارد و با تأسیس یک بندر بزرگ با ظرفیت جابجایی۱۵۰ تا ۲۰۰میلیون تن کالا در جاسک، شرق هرمزگان که به دریای عمان نیز دسترسی بهتری دارد از ظرفیت خوبی برای صادرات بهره مند خواهد شد.
وی افزود: این برنامه از سال۱۴۰۴ عملیاتی می شود و با اتصال خط ریلی به این بندر، دو ظرفیت بزرگ این استان می تواند برای تسهیل صادرات و دسترسی به آب های آزاد در اختیار کشور ارمنستان قرار بگیرد. همتی با تأکید بر تقویت مناسبات تجاری و همکاری های دوجانبه هرمزگان- ایروان، تصریح کرد: ما علاقه مند هستیم پس از آشنایی فعالان اقتصادی هرمزگان و ارمنستان با ظرفیت های موجود، این تعامل به سرعت منجر به اقدام عملیاتی برای توسعه روابط تجاری شود.
استاندارهرمزگان با اشاره به فرمایش های رهبر معظم انقلاب، تقویت همکاریها با کشورهای همسایه را مورد تأکید قرار داد و گفت: توسعه همکاری های متقابل موجب رونق منطقه و به ویژه دو کشور ارمنستان و ایران می شود.
همتی خاطرنشان کرد: هرمزگان در این میان با توجه به دسترسی به آب های آزاد و همچنین زیرساخت های حمل و نقل ریلی، دریایی و با وجود اینکه با کشورهای همسایه شمالی ایران فاصله دارد اما امکانات زیرساختی این استان باعث شده هرمزگان را به نوعی همسایه خود بدانند.
وی، هرمزگان را دارای ظرفیت های مناسبی برای تعامل با کشورهای اوراسیا و صادرات محصولات به کشورهای عضو این اتحادیه عنوان کرد و گفت: ارمنستان بهخاطر همسایگی با ایران می تواند بیش از بقیه کشورها از این امر سود ببرد.
نماینده عالی دولت درهرمزگان اظهارداشت: با توجه به ظرفیت ارمنستان می توان سازوکاری طراحی کرد که محصولات کشاورزی هرمزگان از طریق این کشور به کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا صادر شود. همتی همچنین کریدور خلیج فارس – دریای سیاه و کریدور شمال جنوب را یکی دیگر از عوامل بسترساز برای پیوند تجاری بین دو کشور عنوان کرد و گفت: ایران برای ارتقاء موقعیت ترانزیتی ارمنستان در منطقه، آماده همکاری نزدیک با ارمنستان است.