ندای هرمزگان – مرضیه دشتی
در اولین روز خردادماه سال جاری و همزمان با آغاز فصل گرما در استان هرمزگان، مردم شاهد خاموشی های مکرر و زمانبندی شده ناگهانی از سوی شرکت توزیع نیروی برق بودند.
به گزارش ندای هرمزگان، البته شرکت توزیع نیروی برق استان در قبل از فرآیند قطعی برق از طریق رسانه های در خصوص نصب اپلیکیشن برق من برای اطلاع از زمان خاموشی مناطق به مردم توصیه و اطلاع رسانی کرده بود.
به گفته مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان در تابستان سال گذشته، متوسط مصرف برق این استان 3 درصد بیشتر از متوسط کشور است.
امسال تامین برق در فصل گرما به دلیل کاهش قابل توجه بارندگی ها و کم شدن منابع نیروگاههای آبی با مشکلاتی مواجه شده است که در این میان بخش اقتصادی بیش از سایر بخش ها می تواند تحت تاثیر این شوک قرار گیرد.
این قطعی های مکرر و روزانه برق به صورت نابهنگام در استان هرمزگان که بسیاری صنایع هم در آن مستقر هستند می تواند موجب ضررهای زیادی به این بخش شود.
واحدهای تولیدی و شرکت های صنعتی جز صنف های حساس هستند که در مرحله اول نباید با تامین برق مواجه شوند و یا حداقل طبق برنامه زمان بندی و مشخص نسبت به قطعی برق آگاه شوند.
همچنین در سال جاری به دلیل کاهش بارش ها تامین آب از منابع سطحی کافی نیست و روستاییان برای تامین آب شرب با روشن کردن چاه ها اقدام به برداشت از سفره های زیرزمینی می کنند.
مرغداری و شیلات فعال در شهرستان ها در صورت قطعی برقی دچار خسارت شدیدی خواهند شد که تامین گوشت مرغ نیز در این راستا با مشکل مواجه می شود.
مخاطرات انسانی در زمان قطعی برق از جمله مبحوس شدن افراد به ویژه کهنسالان و کودکان در آسانسور، تهدید جدی است که این امر طی روزهای اخیر به نقل از سازمان آتشنشانی بندرعباس و طی تماس های مکرر اتفاق افتاده است.
گفتنی است، شرکت های مسئول در توزیع برق اقدامات فراگیری برای عبور از تابستان پر تنش امسال برنامه ریزی کرده اند، این اقدامات فراگیر که با هدف آمادگی عملیاتی و اجرایی برای گذر از پیک طراحی و اجرا میشود شامل، چهار محور اصلی مقابله با دستگاههای رمز ارز غیرمجاز، تعدیل روشنایی معابر شهری و بین شهری، بررسی آماده به کارسامانههای برق من، تلفن ۱۲۱ و ارزیابی آماده به کاری مولدهای اضطراری است.
شبکه برق بر اثر استخراجهای غیرمجاز ارز دیجیتال در معرض آسیب قرار دارد
سخنگوی صنعت برق کشور هم در این زمینه گفته: صنعت برق به دلیل استخراج غیرمجاز ارز دیجیتال که مصرف برق بالایی را به خود اختصاص داده، تحت فشار است.
مصطفی رجبی مشهدی بیان داشت: شرایط بسیار سختی را در حال تجربه هستیم که یکی از مهمترین دلایل آن شیوع استخراج غیرمجاز ارز دیجیتال است.
وی خاطرنشان کرد: طی این روزها، برنامههای مدیریت مصرف برای مشترکان بزرگ آغاز شد و همچنین در حال جمع آوری مراکز استخراج غیرمجاز رمز ارز هستیم.
رجبی مشهدی ادامه داد: شرکتهای برق نیز موظف شدند خاموشیهای احتمالی را از طریق سامانه برق من اطلاعرسانی کنند.
وی با بیان این که حتی تجهیزات صنعت برق نیز به دلیل این مصارف غیرمجاز که بار زیادی را به شبکه تحمیل کردهاند در معرض آسیب هستند، تصریح کرد: مشترکان نیز میتوانند آسیب به وسایل برقی خود را از طریق برنامه موبایلی برق من، به اطلاع شرکتهای برق برسانند و مستندات خود را بارگذاری کنند.