ندای هرمزگان – کاظم گلخنی
ویژگی ممتاز گردشگری جزیره قشم در کنار تبادلات اقتصادی موقعیت ویژهای را برای جزیره قشم ترسم کرده به طوری که پس از کیش رتبه دوم بازدید کننده را به خود اختصاص داده است.
به گزارش ندای هرمزگان، از آنجایی که حمل ونقل مسافر و کالا در مسیر قشم و بندرعباس از طریق کشتی و قایق انجام میگیرد و در صورت بروز طوفان موجب بروز تأخیر میشود لذا این مهم موجب شد حدود یک دهه قبل طرح ساخت پل خلیج فارس که قشم را از طریق بندرلافت و بندر پهل به بندرعباس وصل میکند در دستور کار قرار بگیرد. با این حال مشکلاتی از قبیل، مسائل زیستمحیطی و محدودیت تأمین منابع و حتی مسائل مهندسی و اجرایی موجب شد تا پس از چند ماه از آغاز کار این پروژه مهم متوقف شود.
اما به تازگی فتح الهی مدیرعامل منطقه آزاد قشم خبر از ادامه احداث این پل مهم داده و بیان کرد: عملیات اجرایی پل خلیج فارس نیز به عنوان یکی از پروژه های ملی و از خواسته های دیرینه مردم استان هرمزگان و جزیره قشم طی هفته های آینده آغاز خواهد شد.
از جمله مزایایی که در این رابطه میتوان به آن اشاره کرد، رونق اقتصادی منطقه، نزدیک شدن فاصله قشم به بندرعباس که برابر با ۲ هزار ۲۰۰ متر است.
از آنجایی که بسیاری از سواحل جنوبی ایران در حال حاضر توانایی پذیرش کشتیهای بالای ۱۰۰ هزار تنی را ندارند، بلکه در آینده نیز به دلیل مشکلات فنی، از جمله محدودیتهای محیطی (مانند عمق آب در بنادر) و مسائل مالی توانایی پذیرش را نخواهند داشت. در چنین شرایطی، سواحل جزیره قشم که در بعضی نقاط عمقش به حدود ۴۰ متر میرسد این امکان را داشت که بتواند کشور را با اسکلهای مطابق استانداردهای روز دنیا برای پذیرش کشتیهای فوق سنگین در این زمینه توانمند کند. به این ترتیب زمانی که چنین بندرگاه بزرگی در قشم ایجاد شود کشتیهای حامل کالاها به ایران به جای رفتن به بنادر دورتر جنوب خلیج فارس، میتوانند در قشم پهلو بگیرند.
یکی از ویژگیهای مهمی که در ساخت این پل در نظر گرفته شده ایجاد دو مسیر برای خودروها و قطارهاست موضوعی که نفش مهمی در تسریع حمل مسافر و کالا میتواند داشته باشد.
حال باید دید این طرح مهم که تحولی در عرصه تجاری ،اقتصادی و گردشگری برای قشم و هرمزگان ایجاد میکند در یک وعده مختوم می شود و یا واقعا اجرای آن عملی خواهد شد یادمان باشد که احداث مزارع پرورش میگو در جزیره قشم علاوه بر بستن شریان های ساحلی و گردشگری و گلایه های مردمی سودی مثل توسعه گردشگری ندارد و امید که این طرح مهم جنبه عملی پیدا کند.