نداي هرمزگان – ساحل عطايي
مديرعامل شرکت نفت ستاره خليجفارس حفظ و تکريم نيروي انساني را از واجبات هر مجموعه به خصوص پالايشگاه نفت ستاره خليج فارس عنوان کرد .
به گزارش نداي هرمزگان، مهندس دادور در نشست همانديشي مديران دستگاههاي اجرايي مرتبط با جامعه کارگري و مسئولان واحدهاي همياري کارکنان که با حضور مديران استاني برگزار شد اظهار داشت: چارت سازماني اين مجموعه رابر اساس اهميت و حفظ نيروي جوان شاغل در اين مجموعه بنا نهاديم.
وي ميانگين سني نيروي انساني شاغل در اين مجموعه را 32 سال عنوان کرد و گفت: براي حفظ و صيانت و تکريم نيروهاي انساني و خانواده هايشان درمجموعه نفت ستاره الگوي ايراني اسلامي پيشرفت رو در نظر گرفتيم و در جهت ارتقا سطح فرهنگ و آموزش آن ها تلاش خواهيم کرد و ما بر اين باور هستيم که در اين زمينه هر کاري انجام دهيم هيچ هزينه نکرده ايم.
دادور در ادامه در خصوص پالايشگاه نفت ستاره خليج فارس گفت: اين مجموعه يک مجموعه پالايش ميعانات گازي است که روزانه 450 هزار بشکه ميعانات گازي را به بنزين،نفت سفيد ، نفت گاز و … تبديل مي کند .
وي تصريح کرد: با بهره برداري و افتتاح کامل پالايشگاه ستاره خليج فارس ظرفيت توليد روزانه بنزين در داخل کشور به حدود 105 ميليون ليتر رسيد که از ميزان مصرف روزانه آن با حدود 90 ميليون ليتر پيش گرفت تا کشور عزيزمان براي اولين بار در زمينه توليد فرآورده استراتژيک بنزين خودکفا و از وارد کننده بنزين به صادرکننده اين فرآورده مهم تبديل شود.
دادور عنوان کرد: با افزايش ظرفيت ها و افتتاح فازهاي 12و 13 توانستيم توليد را از 360 هزار بشکه به 450 هزار بشکه برسانيم.
وي ادامه داد: درست است که سيستم هاي سختافزار کنترل اين پالايشگاه آمريکايي است اما نخبگان جوان ما برنامه هاي نرم افزاري را خودشان انجام دادهاند که به مدد همين نيروهاي توانمند داخلي خوشبختانه تا امروز از هرگونه حمله سايبري در امان بودهايم و اميدوارم بتوانيم در راستاي اعتلاي پالايشگاه، استان و کشورمان قدم برداريم.
مديرعامل شرکت نفت ستاره خليجفارس بيان داشت: جلوگيري از خام فروشي و تبديل ميعانات گازي به فرآوردههاي با ارزش بالاتر، ارتقا سطح کيفي فرآوردههاي نفتي و توليد سوخت پاک منطبق بر استاندارد يورو 5، ايجاد بستر مناسب براي استفاده از محصولات پالايشگاه در صنايع پاييندستي با توجه به خوراک در دسترس، کمک به توسعه اقتصادي کشور از طريق امکان صادرات فرآوردههاي نفتي، شکستن انحصار و قطع وابستگي به شرکت هاي خارجي از جمله دستاوردهاي ويژه اين شرکت در راستاي تحقق اقتصاد مقاومتي بوده است.
دادور خاطرنشان کرد: با بنا نهادن سيستم هاي کنترل پالايشگاهي به دست نيرو هاي توانمند داخلي، ساخت قطعات حساس و دوار با آلياژهاي خاص، تهيه و تامين لوازم يدکي از شرکت هاي توليد کننده قطعات و توسعه دانش فني با تامين کاتاليست هاي بومي شده واحد هاي بنزين سازي در قطع وابستگي به شرکت هاي خارجي و شکستن انحصار آن ها در راستاي اقتصاد مقاومتي ويژه درخشيديم .
وي ديگر دستاوردهاي اين مجموعه را تحقق امنيت انرژي کشور و بي اثر کردن تحريمها، ايجاد اشتغال و امنيت پايدار در کشور اعتماد به جوانان متخصص براي تصدي مشاغل حساس عملياتي و مديريتي در بزرگترين پالايشگاه ميعانات گازي جهان، استحکام زيرساختهاي بندرعباس در راستاي توسعه پايدار، انجام کامل عمليات ساخت، نصب، پيش راه اندازي و راه اندازي به دست توانمند مهندسان و کارگران ايراني، طراحي تأمين ساخت پيش راه اندازي و راه اندازي 80 درصد از پالايشگاه با تکيه بر توان داخلي کشور و نخستين صادرکننده بنزين تاريخ صنعت نفت ايران عنوان کرد .
مديرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعي هرمزگان نيز در اين همايش اظهار کرد: مراکز هميار برنامه ويژه منابع انساني براي بررسي مسائل بهرهوري کارکنان و مسائل شخصي مؤثر بر عملکرد شغلي آنهاست.
هادي ابراهيمي افزود: خوشبختانه هرمزگان با داشتن 9 مرکز هميار در شرکتهاي سطح استان در جايگاه اول قرار دارد. برنامه همياري و کمک به شاغلين نتايج مثبتي در همه شرکتها داشته و به ازاي هر يک دلار سرمايهگذاري در اين زمينه، حدود 5 تا 18 دلار ذخيره سرمايه براي شرکت دارد.
مديرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعي هرمزگان افزود: کاهش 33 درصدي مرخصي استعلاجي، 65 درصد کاهش حوادث، 40 درصد صرفهجويي در زمان از دست رفته و 50 درصد کاهش نارضايتي کارکنان از دستاوردهاي اين طرح بوده است. اميدواريم اين برنامه که در شرکت نفت ستاره خليجفارس، آب منطقهاي استان، آلومينيوم المهدي و پتروشيمي گامرون اجرا ميشود و نتايج بسيار مؤثري نيز
داشته است.
ابراهيمي عنوان کرد: در آيندهاي نزديک همايشي در حوزه اهميت مسئوليتهاي اجتماعي شرکتي در راستاي توسعه هرچه بهتر استان هرمزگان برگزار خواهيم کرد.
دبير شوراي مبارزه با مواد مخدر استان هرمزگان نيز در اين جلسه اظهار کرد: استان هرمزگان عليرغم مردم سادهاش، بسيار پيچيده است و نياز به تأمل و برنامهريزي دقيق دارد. بر اساس مطالعاتي در هرمزگان، ميزان گرايش کارکنان به سمت اعتياد، 29 درصد است. راهاندازي خانههاي بهداشت و هميار کارکنان از کارهاي خوب انجامشده در راستاي بهبود اين وضعيت است.
ابراهيم فرهادي نيا افزود: يکي از پيچيدهترين موضوعات کشور در حوزه آسيبهاي اجتماعي مسئله مواد مخدر و اعتياد است. بايد بازنگري مجددي در برخي موضوعات اجتماعي صورت بگيرد و کاري کنيم که بهرهوري کارکنان بالا رود.
وي بيان کرد: ما نزديک هزار تا هزار و 500 معتاد متهاجر در بندرعباس داريم و شرکت نفت ستاره خليجفارس در تجهيز يک مرکز نگهداري 500 تخته کمکهاي خوبي به ما ارائه دادند که جاي قدرداني دارد. درمان اعتياد بسيار سخت است و بايد کاري کنيم که افراد اصلاً به اين سمت کشانده نشوند. متأسفانه سن اعتياد نيز بسيار کاهش يافته و به دانش آموزان رسيده است و بايد مراقبت بيشتري داشته باشيم.
افزايش اشتغال، آسيب و ناهنجاري کمتري در بردارد
در ادامه اين همايش معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري هرمزگان هم گفت: آسيب در همه محيطها وجود خواهد داشت و همزاد بشر است از زمان هابيل قابيل و افزايش اشتغال ميزان آسيب و ناهنجاري ها را کاهش ميدهد.
علي رئوفي افزود: مردان بيشتر مستعد آسيب هستند و بيسوادي نيز آسيبزاست براي درمان اين موضوع بايد مردم را به کتاب و ادامه تحصيل تشويق کنيم زيرا علم مانع از آسيب است.
وي در ادامه به نقش مهم اسلام در خانواده پرداخت و گفت از زمان پيامبر (ص) احترام گذاشتن به همسر و فرزند اهميت ويژه ايي داشته است.
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري هرمزگان گفت همه رهبران و مديران بزرگ سازمانها بايد تمرکز خود را بر روي تقويت احساس مسئوليت نسبت به منابع انساني خود بگذارند.
رئوفي ادامه داد: سازماني موفق خواهد بود که بتواند احساس مسئوليت را در کارکنان خود تقويت کند.
وي افزود: ما بايد بتوانيم خستگي و فرسودگي شغلي را از کارگر گرفته و غناي شغلي ايجاد کنيم. مدير بايد ارتباط نزديکي با نيروهاي شاغل خود داشته باشد و همه همکاران خود را در همه رديف هاي شغلي مجوعه اش بشناسد.
رئوفي خاطرنشان کرد: مسئله مسئوليتهاي اجتماعي بايد زير نظر عاليترين مقام نظام در استان بررسي شود.
گفتني است، در پايان از کتاب روابط کار در قانون کار رونمايي و همچنين با اعطاي گواهينامه تاييد صلاحيت هميار کارکنان، از موفقين اين حوزه تقدير شد.